‘Huisdier in het gezin’

Dat is hét thema dit jaar in de komende Week van het Huisdier 2012. Dat is niet zo raar, want bij maar liefst 85% van de Nederlanders met een huisdier maakt het dier echt deel uit van het gezin.

Als het om huisdieren gaat, is vaders wil dan wet? Nou, vergeet het maar! Hoe is het bij u thuis? Onderzoekers vogelden namelijk uit dat in verreweg de meeste gevallen moeders bepalen of er een hond of een kat in huis komt. Bij alle andere diersoorten geven juist de kinderen de doorslag. En vaders? In slechts 16% van de gezinnen bepaalt pa. Zijn rol is dus meestal die van papagaai…

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het houden van huisdieren gunstig kan zijn. Een huisdier vermindert bijvoorbeeld stress. Ook geeft een huisdier steun, kunnen dieren de eenzaamheid verdrijven en werken ze als een ‘sociaal smeermiddel’. Wist u bijvoorbeeld dat mannen met een leuke hond eerder contact hebben met vrouwen? Het soort hond speelt dan wel een rol, want andersom schijnt een dame met een rottweiler minder de aandacht te trekken dan eentje met een labrador. Leuk om te weten, nietwaar? Meer weten? Kijk dan op de site van de bistedokter.

Of kom even langs op de praktijk. In ieder geval ligt er voor de liefhebbers een leuke puzzel klaar, zolang de voorraad strekt uiteraard.

Mei 2012

 

Dit bericht is geplaatst in NIEUWS. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.