Bravecto in de publiciteit

De afgelopen tijd zijn er negatieve berichten in de media verschenen over het gebruik van Bravecto bij de hond. Het betreft hier een tablet tegen vlooien en teken, die wij sinds anderhalf jaar ook in onze praktijk aanbieden. Wij begrijpen dat deze berichten vragen kunnen oproepen.

De gezondheid en het welzijn van huisdieren staan bij ons in de praktijk hoog in het vaandel. Tot op heden zijn onze praktijkervaringen met Bravecto positief. Het wordt ervaren als een werkzaam, veilig en makkelijk toe te dienen middel. Van de kleine duizend honden die in onze praktijk Bravecto toegediend hebben gekregen zijn er bij ons drie meldingen geweest met (milde) symptomen die wellicht aan dit middel kunnen worden toegedicht. De bijwerkingen die nu in de media worden beschreven komen niet overeen met de meest actuele wetenschappelijke veiligheidsinformatie over Bravecto en hebben wij niet waargenomen in onze praktijk.

Dit neemt niet weg dat wij vanzelfsprekend mogelijke bijwerkingen goed en grondig (laten) onderzoeken en melden bij de overheid of de betreffende fabrikant. Wij rapporteren elke klacht ongeacht of de klacht verband houdt met het gebruik van een diergeneesmiddel. Een klacht betekent echter niet automatisch dat deze als bijwerking aan het product toegeschreven kan worden. We denken dat het belangrijk is dat u zich dat realiseert.

Mocht u een mogelijke bijwerking vermoeden, dan vragen wij u een afspraak met ons te maken, zodat we samen de symptomen goed en grondig kunnen onderzoeken.

Indien een eigenaar zich zorgen maakt omdat zijn of haar hond Bravecto toegediend heeft gekregen, hopen we met bovenstaande gegevens geruststelling te wekken. Onze praktijk ziet geen reden om het advies omtrent Bravecto-gebruik aan te passen. Indien u echter geen goed gevoel heeft om uw dier Bravecto toe te dienen, dan helpen we u graag verder om een degelijk alternatief voor uw huisdier aan te bieden.

Dit bericht is geplaatst in NIEUWS. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.