Dierenartsen

 

Mijn naam is Frank Schuurmans en ik ben afgestudeerd in september 1986 als dierenarts met de volledige bevoegdheid. Na mijn afstuderen ben ik over het hele land verspreid werkzaam geweest. Ik was zelfs 3 maanden actief in de diergeneeskunde in Duitsland. Toen ik in 1988 in de praktijk Marum/Bakkeveen werkte heb ik mijn vrouw leren kennen.

Op 1 januari 1990 ben ik als dierenarts in Reduzum komen werken, als vervanger van de toen 70-jarige collega Terpstra, die afscheid nam van de praktijk. Het jaar daarna ben ik in de maatschap geassocieerd. Eerst heb ik met Janneke in Reduzum gewoond, maar nu wonen we al sinds mei 1994 in Idaerd. We hebben drie dochters die allemaal verzot zijn op paardrijden.

Als dierenarts houd ik mij voornamelijk bezig met de landbouwhuisdieren. De paardengezondheidszorg krijgt van mij meer aandacht. En daarnaast  ben ik geregeld op het spreekuur te vinden.

Mijn naam is Menno Jan Wiersma, ik woon in Reduzum en ben in 1987 afgestudeerd als dierenarts met de volledige bevoegdheid. De appel valt niet ver van de boom. Dat ik ‘iets met dieren’ zou gaan doen was al vroeg duidelijk, maar uiteindelijk heb ik toch voor hetzelfde beroep gekozen als mijn vader.

Hoewel ik ook in de landbouwhuisdieren werkzaam ben, heb ik grote affiniteit met de gezelschapsdieren en zult u mij vaak tijdens de spreekuren aantreffen. Het werken met dieren en het contact met de eigenaren zorgen voor een aantrekkelijke combinatie. Daarnaast ervaar ik het als plezierig dat mijn vrouw Lia behulpzaam is bij mijn werkzaamheden. Samen hebben we drie zonen. Alle drie zijn ze gek op dieren, maar er zit niet opnieuw een opvolger bij.

De laatste jaren heb ik als hobby me toegelegd op het schrijven van columns over ons vak. Deze verschijnen in diverse dorpskranten in de regio onder de naam ‘De Bistedokter’.

Kees Uil - kopie 2

Ik ben Kees Uil, geboren in 1982 in Zierikzee op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Als kleinzoon van een melkveehouder ben ik van jongs af aan betrokken bij dieren. Na de vooropleiding Hogere Agrarische School in Dronten ben ik Diergeneeskunde gaan studeren. In 2012 ben ik afgestudeerd. Na mijn afstuderen heb ik een jaar in de Friese Wouden als dierenarts gewerkt.

Per april 2013 werk ik in de praktijk Reduzum-Grou en vanaf januari 2015 maak ik deel uit van de maatschap. Mijn vrouw Lise is ook als dierenarts werkzaam in onze praktijk. We wonen in Jirnsum op een boerderij.

002

Ik ben Thijs Brands, in 1990 geboren en getogen in het Drentse Emmen. Ondanks dat ik niet van boeren komaf ben, heb ik van jongs af aan al een grote passie gehad voor het werk op en om de boerderij. In september 2016 ben ik afgestudeerd en per 1 oktober in dienst getreden bij de dierenartspraktijk Reduzum-Grou. Mijn vrouw is ook dierenarts en werkt in Drenthe.

Alhoewel ik mij hoofdzakelijk op het grootvee zal richten, zult u mij ook zo nu en dan op het spreekuur aantreffen. Ik heb erg veel zin om mijn loopbaan hier in het hart van Fryslân te beginnen en zie er naar uit om kennis met u te maken!

Ik ben Lise Uil, de vrouw van Kees, en ik ben geboren en getogen in Frylân. In 2012 ben ik afgestudeerd als paardendierenarts en na wat omzwervingen in Groningen, Friesland en Drenthe heb ik de afgelopen jaren met veel plezier bij een dierenartsenpraktijk in Zuidwolde gewerkt. Hier hield ik me voornamelijk bezig met gezelschapsdieren en paarden; zo ook hier in Grou.

Samen met Kees en ons zoontje Huub woon ik met heel veel plezier op een boerderij in Jirnsum met een hele kinderboerderij aan dieren. In mijn vrije uurtjes kan ik me dan ook goed vermaken in de tuin of met de beestjes.

Ik ben per juli 2017 het team van de praktijk komen versterken. Ik hoop een goede band op te bouwen met de klanten van de praktijk en veel huisdieren en paarden te helpen met de zorg die ze nodig hebben!

Ik ben Lyda de Vos, afgestudeerd als landbouwhuisdierenarts in september 2016. Na een dik jaar werken in Drenthe, maak ik vanaf half maart 2018 de overstap naar Dierenartsenpraktijk Reduzum-Grou.

Naast het werk als dierenarts help ik graag thuis mee op de boerderij in Terwispel, maak ik een wandeling met de hond of leef ik mij uit op het voetbalveld. Mijn interesse voor de veehouderij is groot, maar ook de gezelschapsdieren en paarden trekken mijn aandacht. U zult mij dus overal tegen kunnen komen!

Mijn naam is Anneke de Vries en ik ben opgegroeid in Apeldoorn op de Veluwe.  Ik woon in Oranjewoud samen met mijn man, die ook dierenarts is, onze 3 jongens en onze Border Terriër Jamie. In mijn vrije tijd wandel ik graag in de bossen en velden rondom onze woonplaats en op vakantie trekken we het liefst de bergen in.

In 1999 ben ik afgestudeerd als gezelschapsdierenarts en de afgelopen 17 jaar heb ik met veel plezier bij de dierenartsenpraktijk in Franeker gewerkt. Toch werd het tijd voor wat verandering en daarom werk ik vanaf september 2018 in de praktijk in Grou , waar ik de gezelschapsdieren zal gaan behandelen.

Ik hoop in Grou nog lange tijd ons mooie vak te mogen uitoefenen en zie er naar uit u en uw huisdieren te mogen ontmoeten!

Mijn naam is Laura van Leeuwen en vanaf 1 februari 2018 zult u mij af en toe als invaller tegenkomen in de spreekkamer. Ik ben in 2013 in Utrecht afgestudeerd als gezelschapsdierenarts en heb daarna door het hele land gewerkt als waarnemer. Na een avontuurlijke wereldreis en een jaar werken in Nieuw Zeeland ben ik neergestreken op Terschelling, waar ik met mijn vriend een begrazingsbedrijf (Swifterschapen op de waddendijken en Hereford runderen op de Boschplaat) heb. Een drukke boel, maar ik maak graag de oversteek om u en uw huisdier te ontmoeten!

 

 

Reacties zijn gesloten.