Nieuwe gezelschapsdierenarts in ons team!

Vanaf september is Anneke de Vries – Huizinga werkzaam bij ons in de praktijk als gezelschapsdierenarts. Ze woont met haar gezin met drie jongens, en haar man die ook dierenarts is, in Oranjewoud. Met haar bijna twintig jaar ervaring was Anneke aan een nieuwe uitdaging toe. Wij zijn bijzonder verheugd dat zij die uitdaging aan wil gaan in Grou! Anneke zal twee dagen in de week werkzaam zijn op onze praktijk en ze wil graag kennismaken met alle dieren en hun eigenaren die bij ons over de vloer komen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de expertise van Anneke van toegevoegde waarde zal zijn om uw huisdier gezond te houden of beter te maken!

Huisdier vakantiechecklist

De zomervakanties zijn weer in aantocht. Reizen huisdieren mee of gaan ze in pension? Waar moet je dan overal aan denken? Hiervoor hebben we een checklist ontwikkeld. Belangrijk daarbij is om tijdig tevoren treffende maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld de hondsdolheid-enting moet minimaal 3 weken voor vertrek naar het buitenland worden toegediend. Neem de tijd om rustig de checklist even te bekijken, zodat ongerief en teleurstellingen worden voorkomen.

Invoereisenlink LICG

 

Onze praktijk nu ook op Facebook!

Sinds januari van dit jaar kun je ons ook op Facebook vinden. Actuele zaken en bijzondere patiënten komen daarop voor het voetlicht.  Kijk voor de aardigheid zelf maar eens!

Nieuwe dierenarts in het team!

Vanaf vandaag is Lyda de Vos bij ons werkzaam als dierenarts. Lyda is in september 2016 afgestudeerd en heeft eerst een tijd in Drenthe gewerkt. Lyda wil zich graag als allround dierenarts profileren. Deze Friese boerendochter zal zich op het spreekuur met toewijding over de gezelschapsdieren ontfermen, maar net zo lief zal ze de boer op gaan om zich tussen het grootvee te bewegen.

Wij hebben er vertrouwen in dat Lyda met volle overtuiging er zal zijn voor al de dieren die haar worden toevertrouwd.

Afscheid Eric & Ingrid Havik

Vanmiddag is er afscheid genomen van Eric en Ingrid Havik in ‘De Trilker’ in Poppenwier. Op 1 februari zijn onze collega en zijn vrouw geheel gestopt met werken en hebben we met het team afscheid genomen onder het genot van een uitgebreid diner in Grou. Vandaag werden de veehouders in de gelegenheid gesteld het paar de hand te drukken. Het was even druk in Poppenwier. Het is ook geen sinecure als je ruim 25 jaar de boer en boerin met raad en daad hebt bijgestaan. Er is een groot portret van een koe aangeboden dat is samengesteld uit honderden foto’s die de veehouders hadden ingestuurd van hun boerderij of met Eric in actie erop. Gelukkig hoeven Eric en Ingrid niet alle portretjes met de loep te blijven bekijken, want een fotoboek met prenten op ware grootte volgt nog.

We hopen dat Ingrid & Eric nog een hele lange tijd samen is gegund om met genoegen van hun pensioen te genieten.

Een nieuw gezicht

Eric en Ingrid Havik gaan op 1 februari definitief de praktijk verlaten. Maar onze praktijk draait door! We hebben naarstig gezocht naar opvolging. Voorlopig komt Laura van Leeuwen zo nu en dan onze gelederen versterken. Laura is in 2013 afgestudeerd als ‘gezelschapsdierenarts’ en als waarnemend dierenarts gevestigd op Terschelling. Daar heeft ze samen met haar vriend een begrazingsbedrijf met een grote kudde Swifterschapen op de waddendijken en Hereford runderen op de Boschplaat.

Na haar afstuderen aan de Universiteit Utrecht is Laura aan het werk geweest bij uiteenlopende praktijken. Na twee jaar riep het avontuur en is ze naar het buitenland vertrokken en uiteindelijk in Nieuw Zeeland beland, waar ze een enorme ervaring heeft opgedaan in een grote praktijk. De afwisseling van het werken bij verschillende praktijken bevalt haar, maar is niet makkelijk als je op Terschelling woont. Grou is voor haar goed te bereizen met de snelle en goede dienstregelingen van de bekende rederij.

Laura voelt zich thuis in de spreekkamer en geniet van het contact met mens en dier. Ze haalt veel voldoening uit het begeleiden van dieren. De ‘oudjes’ hebben daarbij een speciaal plekje in haar hart om ze een zo lang en gezond mogelijk leven te bieden. Honden- of kattenmens? Uiteraard beide, met een lichte voorkeur voor de kat met haar eigenwijsheden en ziektebeelden.
Wij zijn ervan overtuigd met Laura een enthousiaste en bijzondere collega in huis te hebben gehaald die ons voorlopig uitstekend kan bijstaan. In april moeten de schapen lammeren, dan heeft ze het druk op ‘Skylge’, maar daarna is ze opnieuw beschikbaar. Houd deze rubriek in de gaten want binnenkort presenteren wij alweer een nieuwe collega!

Eric en Ingrid Havik gaan de praktijk verlaten

Per 1 februari dit jaar gaan Eric en Ingrid Havik onze maatschap verlaten. Dat is niet uit weelde, gezondheidsredenen vormen helaas de aanleiding daartoe. Opgeven staat meestal niet in het vocabulaire van een veterinair. Maar als steeds vaker ‘de wâl it skip keart’, moet het verstand zegevieren. Net als Menno is Eric het afgelopen jaar al minder gaan werken, maar het biedt hem te weinig soelaas.Jarenlang was Eric een van de vaste aanspreekpunten op het spreekuur; net zoals Ingrid met de andere partners bij de balie. Na vijfentwintig jaar samenwerken vorm je een hecht team. Je kent elkaars sterke en minder sterke punten en je vult elkaar daarin juist aan. Het is bekend met welke handeling, cliënt of dier de één meer en de ander minder affiniteit heeft en dat vang je van elkaar op. Aan deze hechte samenwerking zal een eind komen. Dat vinden wij oprecht jammer. Maar het biedt ook nieuwe uitdagingen. Aan opvolging wordt namelijk naarstig gewerkt. Alle medewerkers van onze praktijk wensen Ingrid en Eric samen een hele goede tijd toe. We zullen ze missen! Meer lezen over de veranderingen in onze praktijk? Kijk op de site van de bistedokter.

 

Webshop Doc & Booff wordt VOOR MIJN DIER

Twee jaar geleden werd er een veterinair verantwoorde webshop genaamd Doc & Booff gelanceerd. Deze webshop was erg populair en voorzag duidelijk in een behoefte. Helaas dekte de naam niet geheel de lading. Vanaf 1 januari dit jaar wordt daarom een betere opvolger gelanceerd: VOOR MIJN DIER. Onder dezelfde voorwaarden en met volle overtuiging willen wij deze site bij onze klanten aanbevelen. Meer weten? Klik op onderstaande afbeelding!Een webshop waar je nog steeds alles kunt vinden voor de gezondheid van jouw dier, met nu nog meer advies van dierenartsen en -assistenten.

Wat kan jij nog meer verwachten van VoorMijnDier?

  • Een uitgebreider assortiment dieetvoer met kortere levertijden;
  • Verantwoorde en veilige producten;
  • Een nieuwe en deskundige uitstraling;
  • Een betere zoekfunctie;
  • Een gebruiksvriendelijker website, ook op mobiel en tablet.

Heb je vragen over de nieuwe webshop? Mail dan gerust naar contact@voormijndier.nl of bel de klantenservice van de webshop op 088-0321800.

Vuurwerkangst

Het einde van 2017 nadert alweer met rasse schreden. Omdat de jaarwisseling meestal met veel geknal gepaard gaat, breekt er voor veel huisdieren een angstaanjagende periode aan. Terwijl het voor ons juist zulke gezellige, knusse en feestelijke dagen zijn, verdwijnt de hond onder het bed of kruipt de kat in de bureaula. De dieren zitten ineengedoken, gedragen zich onderdanig, durven niet meer naar buiten of worden plots onzindelijk. Nog erger wordt het als ze radeloos of paniekerig worden en niet meer aanspreekbaar zijn…

De belangrijkste reden waarom honden zo angstig zijn is dat ze van hun bazen hebben begrepen dat vuurwerk eng is. Ze worden getroost of er wordt steeds op ze gelet als ze schrikken. Zo leren ze dat het heel terecht is dat ze bang zijn, want ze worden voor hun angst met aandacht beloond. Soms wordt hun gedrag van kwaad tot erger en worden ze ook bang voor onweer, luchtballonnen, helikopters en noem maar op.

Als er dus iets moet veranderen, is het wel het gedrag van de eigenaar als de hond schrikt. Het beste is het om de hond helemaal te negeren en gewoon door te gaan met waar u mee bezig was. Dit valt niet mee en lost het probleem niet op korte termijn op, maar het is wel verstandig om daarmee te beginnen en om alle huisgenoten hierin te betrekken. Nog beter is het door te trachten de angst van honden om te buigen in een prettige associatie. Dat kan door hem iets lekkers te geven als er buiten een knal klinkt. Op die manier kun je hem leren een heel maaltje bijeen te sprokkelen: ‘Hé baas, hoorde ik het goed? Kreeg ik niet een brokje?’ En dat hoeft niet uitsluitend met eten, het belonen kan ook met een spelletje dat ie leuk vindt.

Medicatie rond oudjaarsavond is ook een mogelijkheid voor hond en kat, maar uiteindelijk is uw huisdier het gelukkigst als het u lukt hem zijn angst af te leren. Angst wegtrainen is niet eenvoudig en het kost tijd. Daarom is het belangrijk om op tijd te beginnen en de training zorgvuldig op te bouwen.

Overleg met uw dierenarts of daarnaast medicatie nodig is voor uw dier. Rustiger kunnen we de jaarwisseling niet maken, een beetje gezonder hopelijk wel. Laat deze gedachte de leidraad zijn voor een voorspoedig 2016 voor mens én dier! Meer tips? Kijk verder op de site van de bistedokter.

 

Volle bak bij Puppyparty

Afgelopen dinsdag 26 september was er weer een puppyparty bij ons op de praktijk. Maar liefst zeven jonge honden waren aanwezig met hun baasjes. Na een kennismakingsrondje deed Lia een uitgebreide uitleg over hoe je het beste je hond kunt handelen in de wacht- en spreekkamer. Daarnaast gaf ze vele tips in het kader van opvoeding en training. Vervolgens maakten we een rondje door de praktijk, op de weegschaal en op de behandeltafel. Onze interim ‘assistente’ Nova uit Aldeboarn hielp ons daarbij.

        

Na afloop gingen de pups naar huis met een ‘surprise’. Een volledige impressie? Klik dan hier!