Dé veterinair verantwoorde online dierenwinkel: Doc & Booff

Sinds kort is er een nieuw fenomeen in de markt gezet, waarmee de dierenarts de service aan de huisdierbezitters fors uitbreidt. Dé veterinair verantwoorde online dierenwinkel: Doc & Booff. Met een uitgebreid assortiment aan kwaliteitsartikelen van bekende merken van hondenmanden tot tekenbanden. De bestelde spullen kun je thuis laten bezorgen of gratis afhalen bij de aangesloten dierenartspraktijken. Uiteraard doen we daar als praktijk Reduzum-Grou aan mee. Kijk gerust eens op de site van Doc & Booff , welke overigens nog volop in ontwikkeling is. Vanzelfsprekend staan er ook items op deze webwinkel waar we niet helemaal achter staan. Dus: als u gewoon een goed advies van uw eigen dierenarts wilt, kunt u ons gerust ouderwets bellen of bij de balie langs komen.

DocBooff_250x250

Gedragsconsult

Ondanks puppycursus, ondanks jarenlange ervaring met honden of ondanks intensief trainen wil het maar niet lukken bepaalde onhebbelijkheden onder controle te krijgen. Denk aan trekken aan de riem, niet bij het baasje komen als er onwijs aantrekkelijke soortgenootjes in de buurt zijn dan wel juist uitvallen naar minder aangename types. Of denk domweg aan de vreselijk vieze gewoonte om eigen, anderhonds – of kattenstront op te vreten. Maar ook bij de meer huiselijke probleempjes zijn soms eenvoudige oplossingen te bedenken. Vaker zal er echter ruim de tijd voor ingeruimd moeten worden om intensief te trainen en te oefenen. Om de baas of bazin verder op weg te helpen heeft onze praktijk ‘Het Gedragsconsult’ in het leven geroepen. Lia Wiersma is daarin onze deskundige.

Lia en Aicha 015 - met dummie

Wil je een afspraak maken? Kom gerust eens langs bij de balie of geef jouw telefoonnummer aan ons door. Lia belt dan op korte termijn terug om een afspraak in te plannen. De onkosten voor een consult zijn gelijk aan een spreekuur consult. Lia hoopt jou in 30-45 minuten een eind op weg te helpen. Mocht er meer tijd nodig zijn, dan kan dat altijd in overleg. In principe vinden de consulten plaats op de praktijk, maar in bepaalde gevallen kan ook worden besloten om dat bij jou thuis te doen. Wil je meer weten over de achtergronden van dit consult? Kijk dan verder op de volgende link.

De PuppyParty

Als een pup voor de eerste keer bij ons op het spreekuur komt, is de dierenarts meteen een beetje de boeman. Het mondt immers vrijwel altijd uit in een prik. Ook al staan we daarna met een lekker brokje klaar ter compensatie; de pup zal een beetje een nare associatie met de spreekkamer houden. Daar doen we wat aan! We maken puppyklasjes om de pup aan de praktijk te laten wennen en om baasjes tegelijkertijd van allerlei informatie te voorzien. Hoe maak ik het voor de pup leuker en hoe kan ik hem of haar laten wennen aan onderzoeken? Dat is voor de eigenaar zelf ook heel handig als deze later zelf bepaalde (be)handelingen moet verrichten.

Puppyparty 024

Verder laten we allerlei zaken als (op)voeding, ontwormen, vlooien- en tekenbestrijding, vachtverzorging en wat de baasjes ook maar ter tafel brengen de revue passeren. Als je een pup hebt in de leeftijd van 8-20 weken ben je van harte welkom! Wanneer we de eerstvolgende puppyparty hebben staat meestal onder het kopje ‘nieuws’ op onze site. Belangstellenden kunnen verder terecht bij de balie of zich telefonisch of via de mail opgeven. Meer lezen?

De Veterinaire Voedingsconsulent

Ook in de dierenartsenpraktijk bestaat een soort van dieetcoach: de veterinaire voedingsconsulent. We weten hoe belangrijk voeding voor onszelf is; voor dieren is dat niet minder het geval. Met het goede voer kun je in het ene geval ellende voorkomen en in het andere de gezondheid van je huisdier juist verbeteren. Neem de poes of kater met blaasontsteking. Die lijkt onzindelijk en piest zomaar overal in huis. Of nog erger: kan helemaal niet meer plassen. Meestal los je dat niet zomaar op met een kuurtje; speciaal dieet biedt vaak de oplossing.

Zo bestaat er dieet voor de nierpatiënt, de hond of kat met gewrichtsproblemen, dieren met lever- of hartklachten en zelfs voor katten met stress. Probleem is dat jouw geliefde viervoeter soms wat verwend is en het dieet niet lust. Dat kunnen we dan weer oplossen met verschillende varianten van de diverse diëten. De voerindustrie is wat dat betreft grenzeloos inventief en doet er alles aan om het eten zo lekker mogelijk te maken.

Speciale aandacht verdient het dier met obesitas. Net als bij ons mensen is overgewicht bij dieren funest. Er is bijvoorbeeld een grotere kans op diabetes en vooral gewrichtsklachten. Op onze praktijk draaien we een speciaal ‘Slim Fitprogramma’ waarin we dier én baas begeleiden om het dier op het juiste gewicht te krijgen én te houden. Je kunt zonder kosten instromen. Slechts motivatie van de baas is gewenst. Ter geruststelling: we bemoeien ons uitsluitend met het gewicht van het dier.

Diploma Veterinair Voedingscollege